301109

idag var en helt normal dag, no prov om genteknik, är säker på att jag kommer få VG och sedan gympa lektion, VG. fan, jag som ville få MVG men jag får väl satsa, så jag kan behålla det betyget jag har  :)
dans var det ikväll också, gick helt ok förutom att jag fortfarande är lite förlamad (; kul nu när det är jag alice och amanda :)
och shiit, skit nervös inför imorn, hemkunskaps praktiskt prov! vi kommer typ få ingredienser så ska man göra ngn cool maträtt.
lycka till till mig.

förlamad

kom hem idag från fotbollscup i eksjö, mycket skratt och härliga människor! däremot blev det inte så mycket fotboll för min del, spelade inte så mycket pga. förlamning. eller jag kan iaf inte räta ut höger ben. så dom sista 4 matcherna var tvungna att överlevas genom medicintejp. alltid!
men vi kom 3:a allt som allt, och även om jag inte fick spela så mycket så blev det skratt,bl.a rondellkörning, elinas hål i lungan, 'härliga' massager och hemköp ofc!

nu är det mat.


trosdag

plugg plugg massa plugg, har precis pratat med ebba typ en timme om 2:a världskriget och massa konsekvenser! nyttigt! imorn bär det av till eksjö :) shit vad nice! fotboll, fotboll och ännumera fotboll! och för en gångs skull får vi sova i riktiga sängar, med ben!
nä nu måste jag hinna plugga lite tyska också... attans...
har färgat och klippt mitt hår btw! blev inte som jag tänkt mej men blev ganska nöjd ändå ;)

FÖRRESTEN NGN SOM VILL BÖRJA PÅ STREETDANCE? HÖR AV ER!

music is my drug, just like one tree hill


sons gonna rise- citizen cope

kärlek


neverstore- waiting

mm...

hihi hade lite diskussion i fredags vem som var snyggast i emd, och tänkte bara lägga upp den solklare vinnaren danny för han är så söt :)

-

så jävla irreterad nu, piss of mthfcker.

lördag

var med michelle igår :) jätekul (; fil, godis och ben&jerry :) ska snart cykla till norrviken för att åka till karlberg och träffa michelle becca och maria :) skriver kanske sen :)

fredag

dagen har gått så fort idag, först tyska med superläskaiga spökhistorier haha! jag fick beröm för att jag var så bra på att berätta ( men minus för att jag inte kunde den utantill haha) medans så fikade vi! skulle egentligen ha bkat eftersom jag var med hanna igår. hon och jag är verkligen helknäppa tillsammans! men det blev iaf, en god kladdkaka, en smörkokosboll en gummikladdkaka och en drömtårta, nice!
Sedan åkte jag och rydis till tibble för dans prov haha! och alla som känner mig vet att jag inte är den mest grasiöca eller smidiga person i världen haha! jag började tillochmed skratta åt mig själv när vi skulle improvisera haha!
ikväll är jag nog med anna och michelle, kanske becca :) vi får se vad vi hittar på (;



Fan jag som SKULLE gå på föreningsträningen idag!

!

kan det bli bättre? En kopp kaffe, amelies ipod(som nu är fulladdad med bra musik) och TYSKA! suck...

kärlek

åh jag är kär!

påriktigt!

-

nya härliga upptäkten, panic! at the disco

Panic! at the disco- I write sins, not tragedies

svenska folket måste skämta

(måste få ut min ilska)
hur i norden kunde malena ernman gå vidare med sin operadisco låt? Antingen måste det vara SVT's nya och superdåliga röstsystem eller att svenska folket har grus i öronen och inte hör den verkliga vinnaren- Måns! Överlägsen när det gäller juryröster. riktiga proffs som vet sin sak. Sedan kommer det till svenska folket, där hälften av röstarna är pensionärer som älskar Malenas framträdande. Svenska folket ratar alla som låg på topp och ger höga poäng till Caroline af Ugglas & Malena. Skandal! Visst caroline af ugglas är cool, men melodifestival? jag tror inte det. La voix är en ganska cool låt, och opera är snyggt. ibland. Men let's face it, aldrig i melodifestival säger jag bara!
Jag rösta på Måns 3 ggr, och emd en gång för dom är så söta. men svenska folket tycker annorlunda. Vi kommer inte få en enda poäng i Moskva.

over and out.


urgulliga måns

fredag&lördag

igår var det engelska läs&hörförståelse. gick helt ok. sedan skulle jag till rudbecks musiklasser, för att ha intagningsprov. gick också helt ok, förutom avista, men jag hoppas jag kommer in iaf!
sedan på kvällen begav jag mig till ellen och där var jag amanda, alice och hanna. trevligt folk, trevlig mat, och mycket mycket skratt! haha!
idag har jag spelat fotboll, gick sådär och jag orkar inte hitta på ngt ikväll! tror inte det iaf, ska nog stana hemma med familia och kolla på melodifestivalen. nice.
skriver kanske senare ikväll.

hektisk torsdag

idag har jag vart i skolan 3 &½ lektion. Först engelska, sedan lite NO sedan hämtade pappa mig och vi åkte till tibble gymnasium, där jag fick vänta. länge! Jag kom dit 10.33 och var färdig 12.40. ganska länge haha. sedan skulle jag och pappa käka, och sen skulle jag till skolan. En liten mattelektion och en svenska lektion där jag inte sa eller gjorde något alls.
nu lär jag mig 2 nya låtar på gitarr & funderar på att ringa hanna eller plugga musikteori, either way...
intagninsprovet idag gick vl sådär, helt okej faktiskt. det är imorn jag är nervös för. det är imorn det gäller. Rudbeck som jag så himla gärna vill komma in på! håll tummarna säger jag bara.
nej nu ska jag spela gitarr.


herregud

herregud! Hittade den är i teas blogg ( www.theresealmgren.blogg.se )
och herregud säger jag bara! läs och bli berörda
.




Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.
Det är där de ska campa.

Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.
Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare.
Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.
De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.

Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.

Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.

De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.
Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.

John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.

Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.

Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.

Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.
Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.

Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.
Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.

Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.
Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.


Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.


Kopiera och sätt in på din blogg, visa att du bryr dig.
Stoppa våldet !

snön borde försvinna såhär inpå mars.

håller på och sitter och läser en svenska bok och hittate just en grej som verkligen fick mig att börja tänka.

om livets korthet:


 


Vi har inte för lite tid, vi förspiller för mycket.
Livet är tillräckligt långt för att fulborda storverk om vi alltid använder det rätt.
Men när vi vårdslöst har förslösat det i sus och dus utan att ta
oss något lovvärt före, upptäcker
 vi oundvikligen att livet har förgått utan att vi lagt märke till dess gång.
- Seneca




Jag har klagat nu på i flera inlägg om att jag tycker tiden går alldeles för fort. Och när jag läste det här så började jag tänka, nivet sådär filosofera som alla gör ibland. och alla som läser detta tycker jag ska göra samma sak. strunta i att tänka på mode, och skolan och allt annat i livet ett tag. utan tänk på att livet är kort. För kort för att slösa bort det. och man får bara en chans på jorden. (om man inte föds på nytt :S )

(tänkte bara ta mig tid att skriva detta istället för om min vardag, för det är inte lika intressant)


glada tankar

- min moppe gör mig LYCKLIG.


-

I'dont care what you think
As long as it's about me
The best of us can find hapiness
In misery


I wanna scream I love you from the top of my lungs
But I'm afraid that someone else would hear me
You can only blame your problems on my world for so long
Before it all becomes the same old song


We're going down down in an earlier round
And Sugar, we're going down swinging
I'll be your number one with a bullet
A loaded God complex, cock it and pull it


Last year's wishes are this year's apologies
Every last time I come home
I take my last chance to burn a bridge or two
I only keep myself this sick in the head
'Cause I know how the words get you (off)



FALL OUT BOY.

freitag

har varit helt chill dag. Tyska prov, gick ganska bra, sen jättelång övning med musikläraren några stycken som ville ha lite hjälp ingör intagningsproven som börjar nu.
Fick hjälp med
I dont know how to lovehim- Jesus Christ superstar
Guldet blev till sand- Kristina från duvemåla
(båda supersvåra)
och min egen  valda låt som jg nu bestämt. Jag ska köra den finsaste låtenmed den finaste texten som någonsin har gjorts.
I don't wanna miss a tihng- Aerosmith
Hade match idag också, gick helt okej fram tillslutet men det var kul iallafall :)
ska spendera fredagskvällen med SO inlämning och film tror jag, men det blir skönt.
Imorn är jag barnvakt för förstagången btw :) för kusinerna + två barn till haha :) men det kommer nog gå jättebra (;
nu måste jag skriva SO så jag hinner skicka in det ikväll!skriver kanske senare...


I don't want to miss a thing- Aerosmith

torsdag

sämsta dagen på hela veckan , ubertråkiga och långa lektioner och massa plugg idag. Sitter nu och pluggar till tyskan. 200 glosor, dativ, (grammatik som inte finns i svenskan) och 20 verb... kul. <jag måste få VG om jag ska behålla det inför nästa termin!
Idag fick vi förresten tillbaka våra nationella prov i svenska, Fick 2 MVG & ett VG+ vilket betyder MVG! Så jävla glad och stolt över mig själv! trodde ärligt att jag onte skulle få MVG.
aja nu  måste jag byta om till höjdpunkten på torsdagar.
FOTBOLL.

i want!

     
SOMMAR!

jag har tråkigt och borde egentligen göra nåt vettigt.

DIG 1. Hur lång är du? 1.79
 2. Vad vill du bli när du bli stor? vet inte... :/
3. Vad pluggar du? grundskola
4. Har du långt hår? ganska (;
5. Vilken hårfärg har du? brun med blond ful utväxt.. :/
6. Sminkar du dig? när det behövs.. (alltid)
7. Har du haft sex senaste månaden? Näääh
8. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? björnisar med typ lövtryck.. :S

FAMILJEN
1. Bor dina föräldrar ihop? mhm
2. Vem är bäst, mamma eller pappa? det beror på...
 3. Hur många syskon har du? ett, en lillasyster
4. Vad är det senaste du sa till din mamma? ja jag ska..
5. Vilken mat lagade din pappa senast? typ kötbullar... :s
 6. Hur många ställen har du bott på? 2st
 7. Vem i din familj stör du dig mest på? min hund
 8. Vilken familjemedlem är snällast? det beror på...
 9. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? vi åkte skoter i förrgår.. :)
10. Hur gammal är din mamma? Hon är 42 i think.. :S
 
KOMPISAR
1. När var du senast med nån kompis? Idag
 2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Michelle ? :)
3. Vem har du varit kompis med längst? sara
 4. Vem känner dig bäst? rydis, hanna, typ amelie jag vet inte :)
5. Längsta tid du varit osams med en kompis? ganska länge.. 
6. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans / hennes tröja om du gjorde det?det beror ppå vilken kompis
8. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? nej, verkligen inte.

KLÄDER
1. Vad har du på dig idag? jeans leggings och munktröja
2. Har du bytt om idag? ja, det har jag till danskläder :)
3. Favorittröja? ingen speciell, min sovtröja kanske :)
4. Sexigaste klädesplagget på andra könet? polotröja.. grr
5. Har du gett bort kläder nån gång? ja,
6. Har du ångrat ett klädköp nån gång? inte så ofta..
7. Har du handlat kläder genom internet? nooo
8. Har du ljugit om bh-storlek nån gång? nej, (;
9. Fulaste plagget andra könet kan ha? polotröja
10. Vad använder du för skor? fotbollskor

VÅGAR DU
1. Skrika åt dina föräldrar? ja
2. Klä dig annorlunda?  jag är ju fyyfan emo.. haha
3. Vara dig själv? mhm
4. Visa dig i bikini / badyxor?  om jag måste
6. Pierca dig? vågar men vill inte, kanske i tungan isf (;
7. Ge dig på utmaningar? oftast
8. Vara omogen? jag är aldrig mogen
9. Äta småkryp? haaha noowayy
10. Är du bäst? såklart. 
11. Älskar du dina vänner? självklart
12. Är du lat? 98%av dygnet xD
13. Är du spelberoende? på liseberg, ja
14. Älskar du någon? ofcourse


Dagens vill ha: sportlov en vecka till
Dagens klädsel: kolla uppe
Dagens smink: vanligt smink
Dagens frisyr: utsläppt
Dagens händelse: dans med alice
Dagens låt: what a catch- fall out boy
Dagens planer: skriva om hitler
Dagens roligaste: dansa höhö
Dagens köp: nada! eller moppe, för jag betalade den idag :)
Dagens godis: nada! men vill ha m&m peanut
Dagens dryck: sodastream
Dagens läsning: eclipse
Dagens humör: flummmmm
Dagens ord: ah
Dagens ont: knäna

JAG BORDE GÖRA HITLER GRJE


hemma och skola

boring! jag vill ha mera sportlov! jag har så himla mycket just nu! ska lära mig två nya låtar inför intagningsprovet till Tibbe, Guldet blev till sand & någon låt från Jesus Christ Superstar. Sedan ska jag också göra ett dansprov & ett teaterprov. Jättenervös! :)
sedan måste jag bestämma låt som jag ska sjunga själv också.. lite nervöst.. :/
dans ikväll med lahtinen men nu ska jag käka adjöken!

RSS 2.0